Aansluiting onderwijs en bedrijfsleven Midden-Groningen

Hoogezand, augustus 2024

 

Beste ondernemer,

Het dr. Aletta Jacobs College en gemeente Midden-Groningen nodigen u graag uit voor een informatieavond op woensdagavond 2 oktober. We informeren u graag over de kansen en mogelijkheden die het dr. Aletta Jacobs College u biedt om jongeren te enthousiasmeren werkzaam te worden in jullie sector.

Kansen voor onderlinge samenwerking tussen het bedrijfsleven en het dr. Aletta Jacobs College
Op dit moment is de arbeidsmarkt krap en is het vaak lastig om personeel te vinden. In het Collegeprogramma van Midden-Groningen is daarom ook als ambitie opgenomen om de aansluiting tussen het onderwijs en bedrijfsleven te stimuleren. Wij willen dat jongeren de kans krijgen om dicht bij huis een beroepsopleiding te doen en stimuleren daarom onderwijsinstellingen en lokale ondernemers om samen te werken aan de toekomst van jongeren in onze gemeente. Deze avond is daar een mooi voorbeeld van.

Hoe kunnen we jullie als ondernemers helpen aan geschikt personeel in de toekomst?
Tijdens deze avond horen we graag wat jullie nodig hebben in jullie sector of bedrijfstak. Vanuit de gemeente en onderwijsinstelling nemen we dit mee zodat leerlingen onderwijs krijgen in een omgeving die passend en inspirerend is en bijdraagt aan de motivatie en (latere) keuze voor het vervolgtraject. Ook leggen we tijdens deze avond graag in hoofdlijnen uit waar we elkaar in kunnen helpen. Denk aan ondersteuning in begeleiding, bieden van stageplaatsen en het enthousiasmeren van leerlingen voor jullie sector of bedrijfstak.

Zien we u op woensdag 2 oktober om 19.30 uur bij het dr. Aletta Jacobs College?
Op woensdag 2 oktober zijn jullie van harte welkom in onze Spiegelzaal aan Laan van de Sport 4 in Hoogezand. De inloop is om 19:00 uur en we starten om 19:30 uur met het programma. In september sturen wij u nog het volledige programma.

Voor nu wensen we jullie een hele fijne zomerperiode.

Met vriendelijke groet,

Wethouder Annemiek Hoesen en Stageteam dr. Aletta Jacobs College

 

Aansluiting onderwijs en bedrijfsleven Midden-Groningen